Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w tym temacie, wcześniej zapoznaj się z zasadami forum. Napisz wszystko o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Znajdziesz tu miłość i wsparcie osób takich jak Ty.

#1 14-10-2016 11:25:27

Kate

stary motyl

Zarejestrowany: 16-07-2016
Posty: 625
Punktów :   
Wzrost: 170 cm
BMI: 22,3
Cel: gdzieś między tym co jest a 0

Papryka faszerowana po wegańsku

Zapewne można to robić prościej.. ale nie mam piekarnika i mam tylko dwa palniki elektryczne w domu

Papryki myjemy, wycinamy środek, odkładamy.
Gotujemy ryż lub kaszę jaglaną, osolone.
Kroimy na drobne kawałeczki kalafior, marchew, wędzone tofu oraz tniemy na drobno koperek.
Marchew z kalafiorem gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, odkładamy na bok.
Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju z odrobiną soli i pieprzu ziołowego.
Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy tofu, przesmażamy i dodajemy resztę warzyw (marchew, kalafior i koperek).
Dodajemy słodką i ostrą paprykę, pieprz czarny, mieszamy dobrze.
Mieszamy powstały farsz z ryżem lub kaszą jaglaną.
Nadziewamy papryki i dusimy w dużym garnku z odrobinką oleju i dolewamy wody, kiedy trzeba.
Na moim palniku papryki duszą się 70 minut, ale normalnie w piekarniku zapewne krócej.

Wystarczy 1 papryka, żeby się najeść, mój mąż ledwo wcisnął 2


There she goes.. there she goes again..

Offline

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Szamba betonowe Imielin przegrywanie kaset vhs mokotów Ciechocinek wellness soda kaustyczna wrocław