forum pro ana
Gość
Cześć, jestem Karolina, lat 20. Problemy z jedzeniem i własnym wyglądem mam chyba od zawsze. Już jako dziecko czułam się "za duża" w stosunku do tego co uważam za ideał piękna. Dużo większe problemy zaczęły się jakieś 6 lat temu, zawsze kiedy przechodzę duży stres ana pomaga mi go przetrwać. Po trzrch latach życia z nią trafiłam do szpitala, musiałam ustabilizować wagę. Wróciła do mnie trok temu, gdy zostawiła mnie osoba która wcześniej nie pozwalała mi się "głodzić". Mam 165 cm wzrostu, moja najniższa waga to 41 kg, obecnie ważę 50 i nie czuje się z tym dobrze. Walczę o moje poprzednie ciało ale nikt mnie nie wspiera i potrzebuję kogoś z kim będę mogła o tym bez obaw rozmawiać. Liczę na waszą pomoc dziewczyny, pozdrawiam.
Ja na tak
Gość
Aktualnie jestem na ułożonej przez siebie diecie, jem od 400 do 600 kcal dziennie i staram się by moja dieta była różnorodna. Jedzenie rozkładam. Na 5 posiłków. Co 2-3 godziny żeby utrzymać. W miarę stabilny poziom cukru, poza tym piję. Sporo wody i herbaty - jakieś 1,5-2 litry dziennie
Gość
Taka ilość kalorii jest dla mnie akurat odpowiednia, ale żeby do tego dojść potrzebowałam trochę czasu i obserwacji samej siebie. Mam aktualnie Malo czasu żeby ćwiczyć więc waga tez nie spada jakos szybko ale malymi kroczkami do przodu i co ważne nie czuje sie przy tym zle czy slabo (mdleć z głodu byloby bardzo niesympatycznie). 5 posiłków dziennie zapobiega napadom glodu czy ochoty na słodycze więc uważam ze dieta spisuje sie calkiem nieźle