Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w tym temacie, wcześniej zapoznaj się z zasadami forum. Napisz wszystko o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Znajdziesz tu miłość i wsparcie osób takich jak Ty.

#1 14-08-2016 11:15:25

Sera

Gość

Kim jestem?

Hej dziewczyny

Nim się przedstawię, wolę na wstępie odpowiedzieć czemu jestem na owym forum, iż - może w dalekiej/niedalekiej przyszłości - będę miała okazję ujawnić o wiele więcej w innych wątkach.
Przez około 15 lat mojego życia kompletnie nie interesowało mnie to, co jadłam, ile jadłam, czy krzywdziło to mój organizm, czy nie. Nie miałam problemów z wagą, choć nie należałam do najszczuplejszych dziewczyn. Przeżywałam ogółem normalne problemy w szkole, poza dysmorfofobią spowodowaną przez dokuczanie (ze względu na wygląd). Jednak nie negatywne emocje, a pozytywne pchnęły mnie kilka miesięcy temu w kierunku zdrowszego trybu życia i ćwiczeń. Szukałam - tak samo jak w przypadku dodatkowej nauki, rozwijaniu pasji - sposobu na spędzenie wolnego czasu, "robienie czegoś z własnym życiem". Przez taką zmianę o 180 stopni poczułam się lepiej, schudłam, miałam wrażenie czystości po odrzuceniu śmieciowego żarcia. Strasznie spodobała mi się więź duszy z zadbanym ciałem bez ilości zbędnego tłuszczu, cukrów i innych substancji. Większość jedzenia poza owocami, warzywami, drobnymi porcjami ryb, nabiału, prostego pieczywa - mnie obrzydza i samo w sobie wywołuje odruchy wymiotne. Czasami nie jem nic, tylko piję wodę z cytryną/samą wodę, bo zwyczajnie nie odczuwam potrzeby jedzenia. Wszyscy wokół stwierdzają ortoreksję i nie mam jak temu zaprzeczyć oraz Was okłamywać, iż jest inaczej. Jeśli o mój umysł chodzi jestem również "zbyt ambitną perfekcjonistką" - uwielbiam w jakichkolwiek wolnych chwilach ćwiczyć, uczyć się angielskiego (planuję zdawać testy na certyfikaty), ogółem z zamiłowania pragnę zostać poliglotką, lubię cały czas wyznaczać swoje cele i dążyć do ich realizacji.
W kwestiach informacyjnych; mam 16 lat, 170 cm, 59 kg. Chciałabym dojść do wagi około 49 kg. Na forum oczekuję doświadczenia, wsparcia i możliwości podzielenia się nim, wzajemnej empatii, a nawet relacji czysto-koleżeńskich. Wybieram je, bo wiem, że nigdzie nie ma tak dużego doświadczenia, jak wśród takich internetowych rodzin
Pozdrawiam Motylki!

Stopka forum

RSS