Potrzebujemy: 3 marchewki 1 seler groszek zielony z małej puszki 1 cebulę pieprz ziołowy pieprz czarny sól
Czynności wstępne: Cebula na drobne kosteczki Marchew (bez obierania tylko umyta) i seler (obrany) kroimy na kostki 2 cm odcedzamy groszek
Przygotowanie: 1. Gotujemy sobie ok 100 gram kaszy. Ja gotuję 1 torebkę po prostu.
2. Cebulę szklimy na małej łyżeczce oleju (jeśli macie garnek typu ingenio to można bez tłuszczu w ogóle). Następnie dolewamy do niej trochę wody i dusimy.
3. Marchew i seler razem gotujemy w wodzie lekko osolonej. Kiedy się ugotują dodajemy je do cebuli, wsypujemy groszek,mieszamy dodając pieprzu, soli oraz pieprzu ziołowego.
4. Gotową potrawkę wykładamy na kaszę.
Dla jednej osoby obiad na dwa dni.
|